פרנץ' טוסט חם עם פסטרמה / סלמי
- מתאים ל: 2 כריכים חמים מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פרנץ' טוסט נתפס כמתוק ומטוגן, כאן הוא בגרסה מעודכנת - מלוח ואפוי, פתרון מושלם לארוחת ערב מלאה המשלבת לחם, ביצה ונקניק. באדיבות טירת צבי
מרכיבים
- 1 ביצה
- מלח, פלפל
- 4 פרוסות לחם עבות (מומלץ להסיר את החלק הקשה או להשתמש בחלה רכה)
- 10 פרוסות סלמי תה או פסטרמה על גחלים טירת צבי
- 1 כף מיונז
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות דקות
אופן ההכנה
1. מקשקשים את הביצה בכלי רחב ומוסיפים כף מים, מלח ופלפל.
2. טובלים את ארבעת פרוסות הלחם בביצה משני הצדדים.
3. מניחים את ארבע פרוסות הלחם על משטח עבודה, ומניחים על שתיים מהפרוסות את הרכיבים בסדר הבא: 2 פרוסות נקניק, מיונז, פרוסות עגבנייה, 3 פרוסות נקניק נוספות וסוגרים עם פרוסת לחם מלמעלה (כך שיתקבלו 2 כריכים).
4. מניחים בתנור אפייה שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב טורבו ל-10 דק' עד שהלחם מזהיב.
5. מניחים על צלחת, חוצים ל-2, מגישים עם מלפפון חמוץ ואוכלים בכיף.
הערות
המתכון באדיבות טירת צבי. צילום: לירון אלמוג