Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> ארטישוק א-לה רומנה

ארטישוק א-לה רומנה

ארטישוק א-לה רומנה

תיאור המתכון

ארטישוק באיטליה, הינו כמעט מאכל עממי. בעונת פברואר מרץ כאשר הארטישוקים מבשילים, ניתן למצוא בשווקים סוגים רבים ושונים של ירק מיוחד זה. הארטישוק האיטלקי הינו רך יותר ומכיל בתוכו מעט מאוד ”שערות” שבהן מצטיין הארטישוק שלנו.

את הארטישוק האיטלקי מבשלים עם הגבעול הניתן לאכילה, כמוהו גם את מרבית עלי התפרחת של הירק.

כדי להצליח להתקרב ולוא גם במעט למתכוני ארטישוק איטלקי יש לבחור בארטישוקים צעירים, קטנים ביותר וסגורים לגמרי.

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים.

מאדים את התרד בסיר בתוספת 2 כפות שמן זית, חמאה, מלח ושום.

מבשלים במים את הארטישוקים השלמים עם הגבעול, עד אשר הגבעול מתחיל להתרכך מעט.

מורידים מהאש ומניחים להתקרר.

לאחר שהארטישוקים התקררו, מסלקים בעזרת כפית את כל ה"שערות" שבלב הארטישוק.

את החלל שנוצר ממלאים בתרד המבושל.

משרים את הארטישוקים במישרה של שמן זית ומיץ לימון

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו