מרק מינסטרונה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק מינסטרונה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מבחר ירקות קשים כולל גזר, סלרי שעועית ירוקה, כרוב לבן, תפוחי אדמה, ברוקולי וכרובית (כולם חתוכים לקוביות קטנות)
- 1 כוס שעועית יבשה שהושרתה במים 24 שעות
- 1 כוס אורז מסוג ריזוטו (אפשרי גם פסטה קצרה, מסוג קונקיליה, למשל)
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים קטן
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים את הבצל ומעט מלח ובוחשים היטב.
מבשלים עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף (כ-4 דקות)
מוסיפים את המים ואת כל הירקות החתוכים והשעועית היבשה ומבשלים במשך 6 דקות.
מרסקים את העגבניות ומוסיפים גם אותן לסיר הבישול.
מכסים את הסיר ומניחים להתבשל על אש בינונית במשך 30 דקות. במקרה של עגבניות משומרות אפשר להקטין את זמן הבישול ב-10 דקות.
ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל 45 דקות עד שעה .
מוסיפים את האורז, או את הפסטה ומבשלים עד שהם מתרככים, אולם עדיין קשים מעט לנגיסה.
בעת ההגשה שופכים בכל צלחת כף אחת גדושה של גבינת פרמזן, מערבבים היטב ומגישים
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו