מרק הודו ובטטה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק הודו ובטטה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג בטטות, חתוכות לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
- 150 גרם שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות באורך של פחות מ-1 ס"מ כל אחת.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 500 גרם בשר הודו לבן, חתוך לרצועות בגודל של כ-4 על 1 ס"מ
אופן ההכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ועל אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל והמרווה ומבשלים תוך בחישה מעת לעת, עד שהבצל הופך לשקוף.
3. מוסיפים בטטות, ציר מרק וכפית אחת מלח. מביאים לרתיחה.
4. מקטינים את האש ומבשלים עד שהבטטות מתרככות, כעשר דקות.
5. מעבירים חצי מכמות המרק למעבד מזון או לבלנדר ומעבדים עד שנוצרת מחית.
6. מחזירים את המחית למרק ומוסיפים את השעועית הירוקה, את שארית המלח ואת הפלפל השחור.
7. מבשלים עד שהשעועית מתרככת, כ-8 דקות.
8. מוסיפים את בשר ההודו ומבשלים כשתי דקות עד שהוא מוכן.
9. אפשר להשתמש גם בפסטרמה מעושנת חתוכה לפרוסות עבות
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו