רוטב פסטו עם פרמזן
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
רוטב לפסטו, קל להכנה וטעים מאוד.
רוטב פסטו מומלץ כרוטב לפסטה או רוטב לספגטי,
ואפשר גם למרוח את רוטב הפסטו על לחם.
מרכיבים
- 2 כוסות עלי בזיליקום טרי
- 2 שיני שום
- 2 כפות צנוברים
- 50 גרם גבינת פרמזן
- ½ כוס שמן זית
- 1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מכניסים את הבזיליקום למעבד מזון וקוצצים, מוסיפים לעיסה את הצנוברים, השום והפרמזן וממשיכים לעבד
2. מעבירים לסיר, מוסיפים מלח, ואת שמן הזית ו- 50 גר' גבינת הפרמזן מוסיפים לסיר תוך בחישה. מבשלים על אש קטנה מס' דקות.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
4. מגישים עם 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
הערות
המתכון לרוטב פסטו הוא מתכון חלבי,
אפשר להחליף את השמנת המתוקה לבסיס צמחי וכך לקבל מתכון פסטו פרווה.