מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פרינטה

פרינטה

תיאור המתכון

פרינטה היא לחם המיוצר בשיטה עתיקת יומין של שימוש בקמח ומים בלבד, ללא חומרי התפחה. פרינטה עושים ממגוון גדול של קמחים ולאו דווקא מקמח חומוס - ביניהם קמח חיטה, קמח שעורה וקמח שיפון אולם הפרינטה שמיוצרת בליגוריה ובפיימונטה, מיוצרת אכן מקמח חומוס.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. יוצרים בצק דליל מאוד ומניחים לנוח במשך כשעה.
2. מורחים תבנית אפיה בשמן זית משובח.
3. שופכים לתבנית את העיסה בגובה של כ-1.5 ס"מ.
4. מערבבים את העיסה בתבנית עד שהשמן מתערבב עימה היטב.
5. אופים בתנור בחום של 230 מעלות עד שהפרינטה מזהיבה.

את הפרינטה אוכלים חמה. חותכים לריבועים קטנים, ומפזרים מעל פלפל שחור

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו