לחם עגבניות ובצל

לחם עגבניות ובצל

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם עגבניות ובצל ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מניחים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את שמן הזית וחצי מכמות מים ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים מים לפי הצורך.

3. מוסיפים מלח ולשים שוב. מניחים לתפוח במשך כ-40 דקות.

4. שבים ולשים את הבצק כ-5 דקות, מחלקים לשניים ויוצרים עלה בגודל של תבנית אפיה.

5. משמנים תבנית אפיה, מניחים בתוכה אחד מעלי הבצק ומחוררים אותו בעדינות בעזרת מזלג.

6. במחבת קטנה מטגנים את הבצל והשום ב-2 כפות שמן זית עד שהם מתחילים להשחים. מוסיפים את העגבניות הטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.

7. שופכים על הבצק שבתבנית את השמן, השום , הבצל והעגבניות, מפזרים בצורה אחידה ומניחים מעל את העגבניות המיובשות וביניהן עלי בזיליקום.

8. מכסים בעלה הבצק הנותר, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל מלח בישול, מהדקים את השוליים מסביב סביב ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו
המתכון באדיבות
מסעדת ג'אקומו אצ''ג 10 א', כפר סבא הצג טלפון