לחם בסגנון סרדיניה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם בסגנון סרדיניה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ספל קמח סולת (סמולינה), טחונה דק
- ½ 1 כוסות מים (או פחות, לפי הצורך)
אופן ההכנה
לפני הכנת הבצק מחממים את התנור כחצי שעה ל-250 מעלות.
בקערה עמוקה מערבבים היטב את הקמח, הסולת והמלח.
מוסיפים אט אט את המים ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק גמיש שאינו דביק.
ממשיכים ללוש את הבצק בידיים ויוצרים מעין כדור.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. מניחים אותם על משטח מקומח ומשטחים כל כדור לעיגול לא גדול. בתמונה אפשר לראות את העלים לאחר רידוד במכונת פסטה ביתית.
בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה דק בקוטר של כ-25 ס”מ.
מכניסים בכל פעם שני עלים לתנור ואופים כ-3 עד 4 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים.
זהירות, אל תסיחו את דעתכם מהאפייה, הבצק עלול להישרף על נקלה
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:ג'אקומו