מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני פסטה> ניוקי – מתכון בסיסי

ניוקי – מתכון בסיסי

ניוקי – מתכון בסיסי

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לניוקי – מתכון בסיסי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך ואז אופים את תפוחי האדמה בתנור חם (200 מעלות) עוד 20 דקות, מקלפים ומועכים בעודם חמים למחית חלקה דרך מסננת או מטחנת ירקות ידנית כדי שתהיה חלקה לגמרי (כמו שעושים לפירה).
ממיסים את החמאה בתוך מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את החלמון, מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לכמה כדורים ומגלגלים כל כדור, על משטח מקומח, לנקניק בעובי 2 סנטימטר. חותכים את הנקניק לפיסות באורך 2 סמ. בשלב זה כדאי לגלגל את הניוקי על קרש מחוספס המיועד לכך.
מבשלים את הניוקי בהרבה מי מלח רותחים, הניוקי מוכנים כחצי דקה אחרי שהם צפים. מסננים את הניוקי מהמים, מערבבים עם הרוטב ומגישים.

הערות

המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה


קישורים:
לגעת באוכל

תגובות

  1. יצא גרוע!!! יוסי (20/06/2009 21:05:00)
    העברתי דרך המסננת ועשיתי הכל ויצא פשוט גרוע! לא משנה כמה קמח אני מוסיף העיסה יוצאת דביקה ולא דומה בכלל לבצק! חבל על הזמן והמאמצים שלי הכל נזרק לפח
  2. מה זה המתכון הזה צחי (01/09/2009 19:20:00)
    אחרי כל העבודה מה שיצא זה בצק דביק, בלתי אכיל בעליל
  3. דווקא יצא טעים חן (27/01/2013 15:37:00)
    עשיתי בדיוק מה שרשום יצא טעים ואכיל