טארטלט תפוחי אדמה, בצל וקממבר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארטלט תפוחי אדמה, בצל וקממבר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 250 גרם קמח (שטיבל 4)
- 175 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 כף מי קרח
- 1/2 כפית מלח
- למלית:
- 3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן טימין קצוץ
- 2 בצלים פרוסים דק
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- מעט אגוז מוסקט מגורד
- 100 גרם חמאה
- 400 גרם קממבר, חציו פרוס וחציו חתוך לקוביות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
לבצק: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון או בידיים כמה שיותר בזריזות עד לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים. מרדדים לעלה דק ומרפדים תבניות טארטלט אישיות (או תבנית פאי 28).
למלית: מאדים את הבצלים, גרידת הלימון והטימין בחמאה, על אש קטנה, כחצי שעה, עד להזהבה עמוקה.
מועכים את תפוח האדמה ומערבבים עם קוביות הגבינה, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופטרוזיליה.
מניחים על תחתית הבצק שכבה של מחית תפוח אדמה, מניחים מעל מתערובת הבצל ומעל את פרוסות הגבינה. אופים ב- 180 מעלות כ- 20 דקות.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל