אורז בעשבי תיבול
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת "השף הלבן"
מרכיבים
- 3 כוסות אורז
- 1 חופן כוסברה קצוצה
- 2 חופנים של שמיר קצוצים
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שום כתוש "סנפרוסט"
- שמן
- מלח
- חופן פיסטוקים קצוצים
- חופן צימוקים ירוקים
- חופן צימוקי אוכמנייה
- גרגירים מ- 1/2 רימון
- חופן שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה
1. לשטוף את האורז היטב כמה פעמים, עד שהמים יוצאים שקופים ולא עכורים.
2. להשרות את האורז כשעה במים קרים. לסנן.
3. להרתיח בסיר גדול כ-6 כוסות מים ממולחים, להוסיף את האורז ולבשל על אש בינונית 10 דקות. לסנן.
4. באותו סיר להוסיף שמן ואת השום ולטגן מעט. להוסיף את האורז המסונן והירק הקצוץ ולערבב היטב.
5. להוסיף כוס מים רותחים מומלחים, לערבב ולסגור את הסיר עם מגבת ומעל את המכסה. לבשל כ-15 דקות על אש נמוכה.
הגשה: להניח את האורז על צלחת הגשה ומעל לפזר את הפיסטוקים, הצימוקים, השקדים, וגרגירי הרימון.