טרין גבינת עיזים ופלפלים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטרין גבינת עיזים ופלפלים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לטרין:
- 1/2 קג גבינת עיזים רכה (פרומעז) מרוככת
- 100 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
- 100 מל שמנת מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- 60 מל שמן זית
- לקונפי פלפלים:
- 5 פלפלים אדומים
- 100 מל שמן זית
- מעט מלח ים אפור
- להגשה:
- עיגולים מפרוסות בגט או לחם כפרי מרוחות בשמן זית וקלויות בתנור חם או מחבת פסים עד השחמה קלה.
אופן ההכנה
לטרין: טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון למחית חלקה. מרפדים תבנית מאורכת (אינגליש קייק) בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את התערובת ומצננים עד התייצבות.
לקונפי: קולים את הפלפלים בתנור חם (200 מעלות) כ- 1/2 שעה, עד שקליפתם נחרכת.
מעבירים לשקית ניילון או קופסא אטומה ומצננים. קולפים את הפלפלים.
בשמן הזית מטגנים את הפלפלים על אש גבוהה 10 דקות, עד שכל השמן נספג בהם, הנוזלים מתאדים והם נחרכים.
מעבירים לתבנית תנור ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עוד 10 דקות.
מצננים, קוצצים גס ומתבלים במעט מלח ים אפור.
להגשה: מניחים על פרוסת לחם קלוי פרוסה של טרין, עורמים מעל מקונפי הפלפלים ביד נדיבה, ומטפטפים עוד קצת שמן זית.
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל