פיתה ממולאת בחציל קלוי וגבינת פטה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפיתה ממולאת בחציל קלוי וגבינת פטה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 450 גרם קמח לבן קשה ללחם מנופה
- 50 גרם קמח דורום
- 15 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 350 מל מים
- 30 מל שמן זית
- למילוי:
- 1 בצל מטוגן
- 2 חצילים קלויים על אש קלופים וקצוצים
- 250 גרם גבינת בוגרית (רצוי המאירי) מפוררת
אופן ההכנה
לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 10 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד. מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים גדולים. מערבבים את כל חומרי המילוי.
ממלאים כל עיגול בצק מהמלית בנדיבות ומקפלים מעל ליצירת כיס.
מלהיטים מחבת ללא שמן וצולים את הפיתות כשתיים – שלוש דקות מכל צד עד הזהבה. מורחים בשמן זית ומגישים
הערות
המתכון באדיבות ''לגעת באוכל'' - המרכז הארצי לאומניות הבישול והאפיה
קישורים:לגעת באוכל