טירמיסו לקינוח
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטירמיסו לקינוח ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 חבילה ביסקוטים
- אבקת קקאו
- לסירופ קפה:
- 150 גרם סוכר
- 180 מ''ל אספרסו מוכן
- 60 מ''ל מים
- 60 מ''ל רום כהה
- לקרם מסקרפונה:
- 3 חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 40 מ''ל מים
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 250 גרם מסקרפונה
- 6 גרם ג'לטין (עלה וחצי)
- גרגירים ממקל וניל אחד
- אבקת קקאו איכותית
אופן ההכנה
לסירופ קפה: מבאים מים וסוכר לרתיחה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה רום כהה ואספרסו. מצננים.
לקרם מסקרפונה: מחממים מים וסוכר ל- 120 מעלות, (אם אין מדחום ממתינים מרגע הרתיחה 4 דקות).
מקציפים את החלמונים במיקסר, כשהתערובת מתחילה לתפוח מוסיפים את הסירופ הרותח וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה, בהירה וקרמית.
משרים את עלי הג'לטין במים קרים לשתי דקות עד שהם מתרככים. מסננים וסוחטים.
מניחים בקערית קטנה, מוזגים מעל כף חלב וממיסים במיקרו כ-10 שניות, מוודאים שהג'לטין נמס.
בקערה מערבבים מסקרפונה, גרגירי וניל וג'לטין מומס עד לתערובת חלקה. מוסיפים את קצף החלמונים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
מקציפים שמנת לקצפת רכה (במרקם של יוגורט סמיך) ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה והחלמונים.
להרכבה: טובלים ביסקוטים בסירופ קפה ומסדרים בצפיפות תבנית. יוצקים מעל את קרם המסקרפונה ומצננים היטב.
בהגשה זורים מעל אבקת קקאו.
הערות
המתכון באדיבות השף יניב גור אריה, שף הרשת לגעת באוכל
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:לגעת באוכל
המתכון באדיבות
|
חנות לגעת באוכל
לישנסקי 9, ראשון לציון
הצג טלפון
03-9520390
|