פולנטה במילוי צמחוני/ בשר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פולנטה מופיעה במטבח האיטלקי במיגוון רב של צורות והיא משמשת כאוכל בסיסי ומזין ביותר הפולנטה, העשוייה מקמח תירס נמצאת בתפריטיהם של עמים רבים באירופה ומופיעה במיגוון מאכלי עמים בסיסיים.
בצורתה הבסיסית נראית הפולנטה כדיסה או מחית תירס וטעמה תפל וחסר כל ייחוד. אולם, בגירסאותיה המתוחכמות יותר נמצא את הפולנטה משמשת גם בתפריטיהם של אשפי מטבח איטלקיים.
פולנטה, כשהיא אפוייה בתנור, לאחר בישולה, משמשת בסיס נהדר לקרוסטיני. פולנטה משמשת כמנת לוואי לבשר, כבסיס לתבשיל ירקות ולעוד תבשילים רבים ומגוונים
מרכיבים
- 3 וחצי כוסות מים
- 1 כוס קמח תירס, טחון דק
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
בסיר עמוק מרתיחים את המים והמלח.
כאשר המים רותחים, שופכים פנימה, לאט לאט, את קמח התירס תוך כדי בחישה רצופה.
מבשלים תוך כדי בחישה על אש בינונית במשך כ25- דקות עד אשר הפולנטה מתרככת וניתן לגרד אותה מדפנות הסיר.
אם הפולנטה רכה אך עדיין לא ניתן לגרדה מהדפנות, מוסיפים מעט מים וממשיכים בבישול.
אופן ההגשה:
מניחים במרכז כל צלחת 3 כפות פולנטה.
בעזרת כף יוצרים מעין גומה במרכז הפולנטה.
שמים בגומה את הבשר המבושל ורוטב. מקשטים באורגנו קצוץ ומגישים מייד.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו
קישורים:ג'אקומו