עוף או בקר ברוטב תפוזים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוף או בקר ברוטב תפוזים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 ק''ג חזה עוף או בשר בקר סינטה או אנטריקוט חתוך דק
- 1/3 כוס קמח מצה
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- שמן לטיגון
- 1/2 כוס ציר מרק עוף (אפשר גם מאבקת מרק)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- פלפל שחור ומלח
- 1/2 כפית דבש
- פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
מכינים תערובת מקמח המצה וקמח תפוחי האדמה.
טובלים את נתחוני הבשר בתערובת ומטגנים בשמן עד שהם משחימים מעט.
מוציאים את הבשר מן המחבת ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את ציר מרק העוף ואת מיץ התפוזים.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את הדבש.
בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.
מחזירים למחבת את העוף או הבשר ומבשלים 5 דקות עבור העוף ו-10 דקות עבור הבשר.
מעבירים לקערת הגשה מקשטים בפרוסות תפוזים ובפטרוזיליה ומגישים לשולחן.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו
קישורים:ג'אקומו