מוס ריבת חלב ואמרטו
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מיוחד שיפלפל לכם את המוס: קצת ריבת חלב ושתי כפות של ליקר אמרטו יסחפו אתכם לפנטזיות על חוף אקזוטי עם קינוח מן החלומות...
מרכיבים
- למוס:
- קופסת שימורים (400 גר') חלב מרוכז
- 2 כפות ליקר אמרטו
- 8 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 2 מיכלים (400 מ''ל) שמנת מתוקה לקצפת
- להגשה:
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 125 גר' סוכר
- קינמון
אופן ההכנה
להכנת המוס:
להניח את קופסת השימורים בסיר (כשהיא סגורה) ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך שעתיים. להוציא מהמים ולצנן היטב לפני שפותחים (שלב זה ניתן לעשות מראש)
לפתוח את קופסת השימורים ולרוקן את תוכנה לקערה, להוסיף את האמרטו ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים לקצף יציב ולקפל לתוך ריבת החלב.
להקציף את השמנת לקצף יציב ולקפל לתוך ריבת החלב והחלבונים עד לקבלת מרקם חלק.
לחלק ל-10 גביעי יין ולקרר במשך שעתיים לפחות.
להגשה:
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב.
לשים כף קצף בכל גביע ולפזר מעט קינמון.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת פימנטו
שירותי שף אישי, כפר סבא
הצג טלפון
052-5323739
|