לחם בעג'יו
- מתאים ל: בין 20-30 פיתות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון ששלח הגולש מייקל
מרכיבים
- 0.5 ק''ג קמח רגיל מנופה
- 30 גרם שימריות
- 2 כפות שמן
- 1.5 כוס מים פושרים
- מצרכים למלית הבשר
- 0.5 ק''ג בשר בקר טחון(מעט שמן)
- 3 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לטעם
- 1.4 כוס רוטב תמרים
- מעט מרגרינה קשה לשימון התבנית
אופן ההכנה
שמים את כל מצרכי הבצק בקערת עבודה ולשים בצק רך וגמיש אפשר בלישה ידנית או במערבל
מכסים את הבצק במגבת מטבח ומתפיחים אותו עד להכפלת הנפח מערבבים את כל מצרכי המילת המשהים כ30 דקות למיצוי הטעמים וייצוב המילת צרים מעיסת בצק כדורים קטנים משטחים את הכדורים על משטח עבו מקומח למעין פיתות קטנות ומסדרים על תבנית אפיה משומנת במע מרגרינה קשה
משטחים על כל פיתה כף ממלית הבשר ואופים בחום בינוני-גבוה 180 מעלות עד ששולי הפיתה מזהיבים
מוציאים מהתנור ומחברים
2פיתות יחד אחת על השניה
מגשים חם התוספת ירקות