אפיו - מאכל טורקי עם ארטישוק
- מתאים ל: 3-4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ארטישוק, גזר ושורש סלרי ברוטב חמוץ מתוק
נשלח לנו על ידי הגולשת מאיה לב ארי
מרכיבים
- 1 שורש סלרי פרוס לפרוסות
- 3 גזרים קטנים פרוסים
- 3 לבבות ארטישוק נקיים, מושרים במים ולימון חתוכים לחצאים.
- לרוטב:
- 1/4-1/2 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל
- כפית אבקת מרק עוף
- קורט כפית סוכר
אופן ההכנה
בסיר שטוח מרתיחים 3/4 כוס מים ומוסיפים את כל חומרי הרוטב.
לאחר מכן מעבירים לסיר את הגזר, שורש הסלרי והארטישוק לבישול של כחצי שעה.
טועמים ומשפרים תיבול.
הערות
להגשה חם או קר כמנה ראשונה.
קישורים:אפיו של סבתא פורטונה