סיניה דרוזית עם חציל צלוי בגריל, טחינה גולמית וארטישוק
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סיניה הינה מאפה בשר המטובל בטחינה ועשבי תבלין טריים. מנת דגל מהמטבח הדרוזי באדיבות מסעדת טוקופיה.
מרכיבים
- 500 גר' פרגיות טחונות גס
- 2 חצילים קלויים על הגריל – רק הליבה
- 150 גר' טחינה גולמית
- 10 תחתיות של ארטישוק מבושלות וחתוכות לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות
- צרור פטרוזיליה קצוץ גס
- צרור עלי סלרי קצוץ גס
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- צנוברים קלויים
אופן ההכנה
במחבת כבדה מחממים שמן זית
מטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את הפרגיות, ממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים את החציל תוך כדי בחישה קלה. מוסיפים ארטישוק וטחינה גולמית, בוחשים בעדינות בכדי לא לפרק את החציל והארטישוק. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומשלימים טעם. מוסיפים את הירק למספר שניות, מורידים מהאש ומחלקים בצלחות.
מומלץ להגיש עם 1/4 לימון וצנובר קלוי ולבזוק מעט שמן זית. ניתן לעטר בקליפות ארטישוק מבושל מסביב לתבשיל.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''טוקופיה''
המתכון באדיבות
|
מסעדת טוקופיה
המזמרה 10, נס ציונה
הצג טלפון
08-9389333
|