ארטישוק טרי ממולא
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק טרי ממולא ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 7 יח' ארטישוק צעירים טריים (1 ארטישוק לסלט)
- 4 יח' פטריות טריות
- 1 זוקיני ירוק בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 אבוקדו רך
- 1 פלפל אדום מקולף חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית עירית קצוצה
- 8 עלי תרד צעירים חתוכים לחתיכות קטנות
- 1 כף מיץ לימון
- מלח
- פלפל
- 1/2 כוס שמנת צמחית (כדי לשמור על צבע הארטישוק בבישול)
- החומרים לרוטב:
- 1 כף חומץ יין לבן
- 4-3 כפות שמן זית
- 1 כף ציץ לימון טרי
- 1 כפית דבש
- 1 שן שום קצוצה
- מעט קליפת לימון טרי
- 1/2 כפית עירית קצוצה דק
- 1/2 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
מנקים את הארטישוק, תוך שמירה על גבעול באורך 5 ס''מ. יש להוציא את השיער מהארטישוק ולשים במי לימון שלא ישחיר. בסיר עמוק מרתיחים: מים, מלח, מיץ לימון ושמנת חמוצה. לאחר רתיחה מוסיפים את הארטישוק ומבשלים על אש קטנה 1/4 שעה. רצוי לכסות את הסיר. לאחר כיבוי האש יש להוסיף 2 כפות שמן זית ולהניח להתקרר בנוזלי הבישול.
מלית: מערבבים את כל הירקות בקערה, שומרים כפית אחת מכל הירקות לוויניגרט. לפני הוספת האבוקדו, מוסיפים את האבוקדו שיחבר את הירקות יחד, מתבלים עם שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפלת ועירית. ממלאים את הארטישוק כולו במלית ומהדקים בעדינות ומניחים מעל מגש עם המילוי כלפי מטה. מכסים בניילון נצמד ושומרים עד ההגשה.
אופן ההגשה: מניחים את הארטישוק בצלחת אישית עם הגבעול כלפי מעלה ומשלבים את הוויניגרט מסביב ומעל לארטישוק.