מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > ירקות וקטניות> ארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה)

ארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה)

ארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה)

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק בוויניגרט פרי התאווה (פסיפלורה) ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

לשטוף היטב את ראשי הארטישוק, לקטום את הגבעול מבסיס הארטישוק יחד עם כמה מהעלים החיצוניים הקשים יותר.
להביא לרתיחה את המים, המלח והלימון בסיר עמוק. להכניס בזהירות את הארטישוקים למים ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות (עד שהעלים נפרדים בקלות ובסיסם רך מאוד). להניח את הארטישוקים לצינון בתוך מי הבישול שלהם.
הכנת הרוטב: לחצות את הפסיפלורה ולרוקן עם כפית. לקצוץ את הבצל האדום דק-דק, לטרוף יחד עם שאר המרכיבים החמרים, לטעום, לשפר טעמים.
הגשה: מניחים את הארטישוקים על צלחות אישיות ומגישים בחום החדר עם קערית רוטב אישית ליד. תולשים את העלים מהארטישוק, טובלים את הבסיס הבשרני שלהם בקערית הרוטב ונוגסים בשיניים. כאשר מסיימים לאכול את העלים, מרחיקים את הפלומה הקוצית שבמרכז הבסיס, פורסים את לב הארטישוק, וטובלים גם אותו ברוטב ומתפננים על הטעם.

הערות

המתכון באדיבות מסעדת ''מיכאלי''

המתכון באדיבות
מסעדת מיכאלי מטבח כפרי הפרחים 4, בבית העגול , רשפון הצג טלפון