סלט ארטישוק ''בריגול'' ושרימפס פריך בויניגרט נענע בלאדי וחצילים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט ארטישוק ''בריגול'' ושרימפס פריך בויניגרט נענע בלאדי וחצילים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ארטישוק:
- 5 לבבות ארטישוק טרי
- 1 כוס יין לבן יבש
- 2 עלי דפנה
- 4 גרגרי פלפל אנגלי גרוס
- 3 שיני שום
- מלח
- פלפל
- שרימפס:
- 25 שרימפס ''קריסטל'' קלוף
- 200 גר' פנקו
- 2 ביצים
- כפית חרדל
- כפית שום כתוש
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 200 גר' קמח לבן
- וויניגרט נענע:
- 100 גר' נענע בלאדי מיובשת
- 2 בצלצלי שאלוט
- 2 שיני שום
- כף חרדל דיג'ון חלק
- 2 כפות סוכר חום דמררה
- כוס שמן זית
- 1/3 כוס חומץ שרי
- מלח
- פלפל
- בנוסף:
- עלי בייביס 200 גר'
- 1 בצל סגול פרוס דק
אופן ההכנה
הכנת הארטישוק: מחממים היטב את השמן בסיר בעל שטח פנים רחב מניחים את הארטישוקים ומטגנים עד השחמה קלה, מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דק'. מוציאים מהנוזל ומקררים. חותכים לשישיות.
הכנת השרימפס: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט השרימפס, פנקו וקמח. מצפים
את השרימפס בקמח – תערובת ביצים ופנקו (כמו שניצל).
הכנת הרוטב: מעבדים במעבד מזון את חומרי ה''וויניגרט נענע'' עד למסה חלקה.
הכנת המנה: מחממים בסיר שמן עמוק, מטגנים את השרימפס, בקערה
נפרדת: ארטישוקים, 2 חופנים של עלי בייביס, בצל סגול והשרימפס,
מעט וויניגרט ומערבבים היטב.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''אלומה''
המתכון באדיבות
|
מסעדת אלומה
כביש תרשיחא-כפר ורדים, מעלות-תרשיחא
הצג טלפון
04-9574477
|