טאג'ין עוף בקינרס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
טאג'ין הוא שמו של כלי בישול מיוחד מחרס, עם מכסה בצורת כובע מחודד.
הבישול הממושך של העוף בכלי החרס מעניק לתבשיל רכות ומרקם כשל חמאה נמסה בפה.
מרכיבים
- 1 ק''ג ירכי עוף טריים
- 500 גר' תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
- כף לימון כבוש
- 5 שיני שום
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 בצלים סגולים קצוצים
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל לבן
- 1/2 כוס יין לבן
- כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
מתבלים את ירכי העוף התערובת התבלינים, מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים את
ירכי העוף כדקה מכל צד, מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומטגנים לעוד כ-3 דק', מוסיפים יין לבן, כוסברה
ו-3 כוסות מים.
מכסים ומבשלים כ-40 דק' עד להבה נמוכה.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''אורו''
קישורים:אורו
המתכון באדיבות
|
מסעדת אורו
תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה , גאליה
הצג טלפון
08-9316617
קופונים לאורו
|