תבשיל ארטישוקים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לתבשיל ארטישוקים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 10 לבבות ארטישוק פרוסים לרבעים
- 1 גזר פרוס לפרוסות
- 1 בצל פרוס לפרוסות
- 2 שיני שום קלופות
- 1 זר טימין
- 1 עלי דפנה
- 2 כפות מלח גס
- 1/2 ל' שמן זית
- 1 כף גרגרי כוסברה כתושים
- 1/2 לימון
- 4 ל' מים
אופן ההכנה
בסיר מאדים את 2 כפות שמן זית, בצל, גזר, שום וגרגרי כוסברה כ-5 דקות
על אש בינונית, מוסיפים את הארטישוקים
ושאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה
ומבשלים מכוסה על סף רתיחה עד שהארטישוקים רכים.
מצננים את התבשיל ושומרים מכוסה במקרר.
את הארטישוקים המבושלים ניתן לאכול קרים ולשלב
בסלטים או חמים ולשלב עם מאכלי דגים, פסטות, בשר וירקות.
ארטישוקים נשמרים במקרר כשבוע.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ספון