נגיסי גבינה מתוקים בבצק פילו
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לנגיסי גבינה מתוקים בבצק פילו ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 16-12 עלי פילו
- 100 גר' חמאה
- 1 יח' גבינה צפתית חתוכה לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
- סוכר חום
- אבקת סוכר
- לימון
- נייר אפייה
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ומניחים בצד. מניחים על משטח עבודה יבש עלה של בצק פילו ומורחים בעזרת מברשת בחמאה המומסת. מניחים על העלה, עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה, כך שלושה עד ארבעה עלים (כפי שהודגם בהדרכה). מצפים את קוביות הגבינה באבקת סוכר, מניחים 9 קוביות גבינה במרחקים שווים על בצק הפילו, חותכים את הבצק בין קוביות הגבינה ומקפלים בצורת מעטפה על הגבינה (כפי שהודגם בהדרכה). מניחים את נגסי הגבינה בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10-15 דק' עד לגוון זהוב. במקביל מכינים בסיר קטן סירופ סוכר: מ- ½ כוס מים, 2 כפות סוכר חום ומספר טיפות מיץ לימון. מרתיחים את הסירופ ומצמצמים בערך בשליש.
הגשה
יוצקים כמות נדיבה מהסירופ על נגיסי הגבינה מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים מיד.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם