משקה שוקולד בלגי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למשקה שוקולד בלגי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 מקל וניל
- 1 ליטר חלב
- 5 חלמונים
- 400 גר' שוקולד מריר קצוץ "קליבו / פריבל 70% מוצקי קקאו
- 1/2 כף קקאו כהה משובח
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- בלילת קורנפלור
אופן ההכנה
מרתיחים את החלב ומקל הוניל ומבשלים כ - 5 דק' על אש נמוכה. מוציאים את מקל הוניל מהחלב ומנקים את הזרעים (כפי שהודגם בהדרכה). מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים. בקערה נוספת טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב. מתבלים בקקאו וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשלוש דקות (מערבבים מידי פעם). מוסיפים את השמנת ומורידים מהאש.
*ניתן להסמיך את המשקה עם בלילת קורנפלור (לפני הוספת השמנת) לקבלת מרקם עשיר יותר.
הגשה
יוצקים לספלוני אספרסו לבנים ומעטרים בקמצוץ קקאו
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם