קיש שלושת הבצלים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקיש שלושת הבצלים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק פריך:
- 200 גר' קמח
- 100 גר' חמאה קרה
- 1 ביצה
- 3 כפות מים
- מלח
- למילוי:
- 2 בצל לבן חתוך לחצאי עיגולים
- 1 בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים
- 1 כרישה חתוכה לעיגולים בעובי 3 ס"מ
- 50 גר' חמאה
- 2 ביצים
- 1 גביע גבינה 9%
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 1/4 כוס קמח
- שאריות גבינה
- מלח
- פלפל
- אבקת מרק בצל
- סוכר
- אגוז מוסקט
- 50 גר' גבינת צ'דר מגורדת
אופן ההכנה
בצק פריך: לשים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, מקררים כשעה במקרר. לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מילימטר ומעבירים לתבנית הפאי (כפי שמודגם בהדרכה) ומקררים לשעה נוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 12-15 דק'.
אופן הכנה -מילוי: מאדים במחבת את הבצלים עם החמאה במשך כ- 5 דק' ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומתבלים. מוסיפים את הבצלים המאודים מערבבים שוב ומשפרים טעם. יוצקים את התערובת לתבנית הפאי (על הבצק) מסדרים את גלילי הכרישה ומפזרים מעל גבינת צ'דר (כפי שהודגם בהדרכה). אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 45 דק'.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם