קיש פטריות יער
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקיש פטריות יער ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 200 גר' קמח
- 100 גר' חמאה קרה
- 1 ביצה
- 3 כפות מים
- קורט מלח
- למילוי:
- 75 גר' חמאה
- 1 בצל
- 1 חבילה פטריות
- 1 גביע גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- ¼ כוס קמח
- 3 כפות שמן
- מלח
- פלפל
- סוכר
- אגוז מוסקט טחון
- *ניתן להוסיף שאריות של גבינות קשות
אופן ההכנה
בצק פריך: לשים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, מקררים כשעה במקרר. לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מילימטר ומעבירים לתבנית הפאי (כפי שמודגם בהדרכה) ומקררים לשעה נוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15-12 דק'.
אופן הכנה- מילוי: מאדים במחבת את הבצל והפטריות עם החמאה במשך כ - 5 דק' ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת החומרים ומתבלים. מוסיפים את הבצל והפטריות מערבבים שוב ומשפרים טעם. יוצקים את התערובת לתבנית הפאי (על הבצק) ואופים בתנור שחומר מראש בחום של 160 מעלות למשך 45 דק'
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם