פאי אגסים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפאי אגסים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק פריך:
- 250 גר' קמח
- 180 גר' חמאה
- 100 גר' אבקת סוכר
- 1 ביצה
- קורט מלח
- למילוי:
- 100 גר' חמאה
- 100 גר' סוכר
- 1 ביצה
- 50 גר' קמח
- 50 גר' קורנפלור
- גרידת לימון
- 6 אגסים קלופים חתוכים לחצי ללא חרצנים
- ריבת משמש
אופן ההכנה
אופן הכנה- בצק פריך: לשים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, מקררים כשעה במקרר. לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מילימטר, מעבירים לתבנית הפאי (כפי שמודגם בהדרכה) ומקררים לשעה נוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 12-15 דק'.
אופן הכנה- מילוי: מקציפים בקערת מיקסר את כל החומרים (ללא חצאי האגסים) ליצירת תערובת בהירה וקיצפית. יוצקים את התערובת שנוצרה לתוך תבנית הפאי ומסדרים מעל את חצאי האגסים כאשר הם שקועים מעט בתוך התערובת (כפי שהודגם בהדרכה). אופים בתנור בחום בינוני כ- 40 דק'. בתום האפייה מורחים את הפאי במעט ריבה מומסת.
הגשה
להגיש בטמפרטורת חדר.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם