מתכונים טו באב: עוגת פבלובה ברוטב תותים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון לא פשוט אך מתגמל מאוד, מרקם פריך עם טעם מתוק של רוטב תותים. באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
מרכיבים
- למרנג:
- 5 חלבונים (בטמפ' החדר)
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל
- 1/3 כפית קרם טרטר
- נייר אפייה
- לקצפת:
- ½ ליטר שמנת מתוקה
- 1/3 כוס סוכר
- לרוטב:
- 6 תותים אדומים (בשלים או קפואים)
- 2 כפות קונפיטורת תותים
- ½ כוס מים
- ½ לימון סחוט
- 3 כפות סוכר
- לעוגה:
- קצפת טרייה
- מס' גבעולי נענע
- פירות טריים חתוכים כגון: תותים, פירות יער, קיווי, מנגו וכו...
אופן ההכנה
אופן הכנה- מרנג: מקציפים לקצף חזק ומבריק את חלבוני הביצים עם הסוכר, וניל, מלח ואבקת הטרטר. מסמנים עיגול על נייר אפייה ומזלפים לתוכו את הקצף בגובה אחיד על כל שטח העיגול. אופים בתנור בחום של 110 מעלות כשעתיים עד שהמרנג ניפרד בקלות מנייר האפייה.
אופן הכנה - רוטב: מרתיחים בסיר את המים, מיץ הלימון והסוכר, מצמצמים ב- 1/3 ומניחים בצד. טוחנים את התותים עם הקונפיטורה במעבד מזון ומערבבים עם סירופ הסוכר.
הגשה
מזלפים את הקצפת לתוך המרנג, מעטרים בפירות החתוכים, יוצקים מעל את הרוטב ומעטרים בגבעול נענע טרייה.
קישורים:לאתר פרתם