מתכונים טו באב: דובדבנים בקצפת בניחוח הל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
טעמים של דובדבנים עם ליקר ושמנת, אהבה ותשוקה בכל ביס. באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
מרכיבים
- 1 סלסילה דובדבנים שטופים ונקיים
- 50 גר' חמאה
- סוכר
- ליקר דובדבנים
- גביע שמנת מתוקה
- 5 גרעיני הל שבור
- ¼ כוס חלב
אופן ההכנה
מחממים את החלב עם גרעיני ההל ומניחים בצד להתקרר. מקציפים את השמנת עם כף סוכר עד שהשמנת יציבה, מסננים מהחלב את גרעיני ההל ויוצקים אותו בהדרגה לשמנת תוך כדי הקצפה מתמדת. במקביל ממיסים במחבת את החמאה ומפזרים מעל מעט סוכר ליצירת קרמל. מוסיפים את הדובדבנים, מקפיצים קלות ומוסיפים 1/3 כוס ליקר דובדבנים. מרתיחים ומשלהבים.
הגשה
מניחים את הדובדבנים במרכז צלחת גדולה, מזלפים את הקצפת סביב הדובדבנים
ויוצקים מעל מעט מהסירופ שנוצר במחבת
קישורים:פרתם מבשלים חוויה