סלט טנזיה מפירות יבשים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט טנזיה מפירות יבשים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 300 גר' משמשים מיובשים
- 300 גר' אגוזי מלך
- 300 גר' שזיפים מיובשים
- 1 כוס יין אדום מתוק
- ¾ כוס סוכר
- מעט שומשום קלוי
אופן ההכנה
ממיסים בסיר על אש נמוכה ¼ מכמות הסוכר עד שהסוכר הופך שקוף. מוסיפים מעט מהיין ולאחר מכן בהדרגה את יתרת הסוכר עד שכולו נבלע בקרמל שנוצר (כפי שהודגם בהדרכה). לבסוף, מוסיפים את יתרת היין, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה 2 - 3 דקות. מניחים בקערה את הפירות, יוצקים עליהם את הקרמל הרותח, מערבים ומשהים למספר שעות לפני ההגשה.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם