מרק תרד ושמנת מתוקה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק תרד ושמנת מתוקה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 50 גר' חמאה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 10 שיני שום פרוס
- 1 ליטר חלב
- ¼ כוס יין לבן
- 1 כף א. מרק טעם עוף
- 300 גר' תרד קפוא
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- בלילת קמח
אופן ההכנה
מאדים בסיר עם החמאה את הבצל ו- ½ מכמות השום.
מוסיפים את היין והחלב ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.
מרתיחים את המרק, "קושרים" בבלילת הקמח ומבשלים כ- 10 דקות על אש נמוכה.
במקביל מטגנים את פרוסות השום הנותר עם שמן הזית עד לגוון זהוב ומוסיפים
למרק, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומקררים.
הגשה
מחממים, מוסיפים התרד טועמים ומשפרים טעם, מגישים בליווי קרוטונים מתובלים.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם