טארט בצל בשמנת ודבש
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט בצל בשמנת ודבש ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לקלתית הבצק
- 3/4 1 כוסות קמח
- 120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון
- 2-3 כפות מים קרים
- למלית
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- 700 גרם בצל יבש, פרוס דק
- 1 כף חרדל
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- 3 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- תבנית פאי עמוקה בקוטר 26 ס''מ, משומנת
אופן ההכנה
להכנת הקלתית: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך, לקבלת כדור בצק אחיד עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול ב- 2-3 ס''מ מקוטר התבנית, ומניחים בתבנית מצמידים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. שומרים במקרר.
להכנת המלית: מחממים תנור לחום גבוה 200 צ.
מחממים במחבת כבדה את החמאה והשמן, ומטגנים את הבצל תוך בחישה עד שיזהיב מעט. מוסיפים את החרדל והדבש ומטגנים דקה.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה.
מוסיפים את החלב והשמנת, ומבשלים 2 דקות תוך בחישה.
מסירים מהאש, ומצננים. מוסיפים את הביצים והגבינה, ומערבבים.
יוצקים את המלית על הקלתית, ואופים כ-50 דקות עד שהמלית מזהיבה. מצננים מעט וחותכים למנות
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי