מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טארט בצל בשמנת ודבש

טארט בצל בשמנת ודבש

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט בצל בשמנת ודבש ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

להכנת הקלתית: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך, לקבלת כדור בצק אחיד עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול ב- 2-3 ס''מ מקוטר התבנית, ומניחים בתבנית מצמידים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. שומרים במקרר.

להכנת המלית: מחממים תנור לחום גבוה 200 צ.
מחממים במחבת כבדה את החמאה והשמן, ומטגנים את הבצל תוך בחישה עד שיזהיב מעט. מוסיפים את החרדל והדבש ומטגנים דקה.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה.

מוסיפים את החלב והשמנת, ומבשלים 2 דקות תוך בחישה.
מסירים מהאש, ומצננים. מוסיפים את הביצים והגבינה, ומערבבים.

יוצקים את המלית על הקלתית, ואופים כ-50 דקות עד שהמלית מזהיבה. מצננים מעט וחותכים למנות

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי