רול סומן וסובה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לרול סומן וסובה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 חבילת דפי נורי
- 1 חבילת אטריות סובה
- 1 חבילת אטריות סומן
- 1/2 כוס סויה
- 50 גרם וואסבי
- 1 כוס מיונז
- 4 כפות סירצ'ה
- 4 בצל ירוק קצוץ דק מאד
- 2 אבוקדו בשל
- 2 מלפפון
- 1 חב' נבטי ברוקולי
- 200 גרם פילה סלמון צלוי בטריאקי
- לרטבים:
- 2 לימון טרי חצוי
- מסננת קטנה
- 1/2 כוס סויה
- 4 כפות חמאת בוטנים
- 4 כפות שומשום קלוי
- 1 כף שמן שומשום חום
- 2-3 כפות חומץ אורז
אופן ההכנה
1. חולטים את האטריות במים, מסננים ושוטפים במים קרים.
2. מכינים תערובת של שמן שומשום וסויה ומערבבים לתוך האטריות שלא ידבקו.
3. מערבים מיונז עם סירצ'ה ובצל ירוק קצוץ דק.
4. מכינים וואסבי מאבקה ומים.
5. צולים בטוסטר אובן פרוסות של סלמון מוברש ברוטב טריאקי, מצננים.
6. פורסים אבוקדו ומלפפונים למקלות.
7. פורסים אצת נורי על המחצלת העטופה בניילון נצמד.
8. מניחים את האטריות לאורך האצה עד כשליש מרוחבה ומשאירים שוליים (באחת סובה ובשנייה סומן).
רול אטריות סומן:
1. מניחים פרוסות אבוקדו, ופרוסות מהסלמון הצלוי.
2. מגלגלים כמו סושי, מורחים את המיונז סירצ'ה בצל ירוק על הסלמון.
3. פורסים ל-6 או 8 ומגישים עם סויה ולימון.
לרול אטריות סובה:
1. מניחים מלפפונים, נבטי ברוקולי או צנוניות, שומשום קלוי ופירורי וואסבי.
2. מגישים עם רוטב סויה, חומץ אורז, חמאת בוטנים, לימון, שמן שומשום, ונבטים שונים לקישוט (לא נבטי שעועית).
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:לאתר מסעדת מיקה