כבד אווז חם עם תאנים וחומץ פטל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבד אווז חם עם תאנים וחומץ פטל ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 פרוסות כבד אווז
- חצי כוס חומץ פטל
- 3 כפות סוכר
- 2 כפיות גינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 8 תאנים יפות, חצויות
- 50 גרם חמאה מומסת
- סוכר
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף עלי תימין טריים
- 2 בצלים ירוקים חתוכים ל''ג'וליינים'' דקים
אופן ההכנה
1. הכנת הרוטב: שמים בכלי רוטב את כל החומרים, מבשלים ומרכזים לרוטב סמיך מעט. מסננים.
2. הכנת התאנים: מורחים את המחצית החתוכה של התאנים בחמאה מומסת.ממליחים ומפלפלים בעדינות, מפזרים גם סוכר וטימין. מכניסים אל מתחת לגריל חם לכמה דקות, לזיגוג התאנים.
3. משרים את רצועות הבצל במי קרח לכמה דקות.
4. ממליחים ומפלפלים את הכבדים. צורבים אותם על מחבת טפלון חמה משני צדדים.
5. מורחים את פרוסות הכבד, משני הצדדים ברוטב.
6. מניחים על כל צלחת את התאנים, עליהן את הכבד, עליו את תלתלי הבצל הירוק ומסביב את הרוטב
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה