עוגיות אגוזים, דבש וחלבה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגיות אגוזים, דבש וחלבה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 חלמון
- 5 כפות דבש
- 8 טיפות תמצית וניל איכותית
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
במעבד מזון מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות תוך כדי הקצפה את החלמון, הדבש, תמצית הוניל והטחינה.
מוסיפים את הקמח ,האגוזים ואבקת האפיה ולשים עד לקבלת בצק רך בעל מרקם של פלסטלינה.
יוצרים מהבצק 4 ''נקניקים'' בקוטר של 4 ס''מ כל אחד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
מחממים את התנור לחום בינוני
מוציאים מהמקפיא, מפשירים כ 10 דקות, וחותכים לפרוסות בעובי של 1 ס''מ. מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 3 ס''מ אחת מהשניה ונועצים במרכז כל אחת מהן חצי אגוז.
אופים במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומקררים לחלוטין בתבנית.
הערות
** עוגיות נמסות בפה בעלות מרקם נימוח ומשגע
** יש להשגיח שהעוגיות לא יישרפו. המעבר מהשלב שבו הן מזהיבות לשלב שבו הן נשרפות הוא תוך שניות
** לא לגעת בעוגיות עד שהן לא מתקררות לחלוטין אחרת הן מתפוררות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|