מרק עדשים ושקדים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה עד שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק עדשים ושקדים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 כוס עדשים אדומות
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 1/3 כוס שקדים לבנים פרוסים
- 5 כוסות מרק עוף מוכן
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל, מחממים את השמן בסיר ומטגנים עד שישחים
2. מועכים את שיני השום, מוסיפים לסיר הבצל ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים 4 כוסות מרק עוף ומביאים עד לרתיחה.
4. כשהמרק רותח, שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר יחד עם כוס המרק שנותרה.
5. מתבלים במלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה.
6. מבשלים 20 – 30 דקות עד שהעדשים יתרככו.
7. בזמן הבישול קולים מעט את השקדים הלבנים במחבת עד להזהבה
8. מועכים את העדשים, מוסיפים את השקדים, ( משאירים קצת בצד ) ומבשלים כ – 5 דקות.
בהגשה מקשטים בשקדים קלויים.