מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> פוקאצ'יה אפויה על לבנים לוהטות, עטופה בשמן זית, דבש ומרווה

פוקאצ'יה אפויה על לבנים לוהטות, עטופה בשמן זית, דבש ומרווה

פוקאצ'יה אפויה על לבנים לוהטות, עטופה בשמן זית, דבש ומרווה

תיאור המתכון

נוצר על ידי אייל שני, שף מסעדת ברונו וקייטרינג מלח הארץ

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערת נירוסטה/ פלסטיק עמוקה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים של בצק הפוקאצ'יה.

מוסיפים בבת אחת את כל כמות המים ולשים ביד במשך 7 דקות
מניחים בד/ניילון על הבצק המעורבב ונותנים לו לנוח במשך 60 דקות
לאחר מכן מקפלים את הבצק בעדינות, מכסים שוב בבד ונותנים לנוח עוד כ 30 דקות
צרים 3 כדורים ומניחים לנוח כ 15 דקות.
מקמחים משטח ובעזרת מארוך מרדדים לבצק עגול ודק (כמו בצק פיצה).

מחממים תנור (רצוי עם אבן אפייה למטה) לטמפרטורה מכסימאלית במצב גריל מניחים את עיגול הבצק בתחתית התנור/על האבן בתחתית התנור ואופים עד שמזהיבה.

מוציאים את הפוקאצ'יה האפויה מן התנור, ובעזרת מברשת מברישים את החלק העליון של הפוקאצ'ה בשמן זית יד מורדכי, חוזרים על הפעולה, הפעם עם דבש, מפזרים את עלי המרווה, זורים מעט מגבישי המלח ומחזירים לתנור הלוהט למשך כ 30 שניות, מוציאים, מגישים מיד.

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי

המתכון באדיבות
מסעדת מפגש יד מרדכי צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון הצג טלפון