מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ג'חנון מתוק ומפנק

ג'חנון מתוק ומפנק

תיאור המתכון

אוכלים ביום שבת בבוקר. מתכון לג'חנון אמיתי

מרכיבים

אופן ההכנה

ללוש טוב לבצק חלק (לפנק את הבצק)

לתת לבצק לנוח 1/2 שעה לאחר מכן ללוש שוב

לתת לנוח לנוח עוד 1/2 שעה, לאחר מכן ליצור מהבצק 12 כדורים

לאחר מנוחה של חצי שעה

לקחת כל כדור ולפתוח אותו לעלה דק למרוח כל עלה במעט מרגרינה לסגור כל עלה בצורת עטיפה להניח בסיר מיוחד של ג'חנון

לשים את הסיר במקפיא לכמה שעות

ועכשיו לדבש

לחמם תנור לחוםפ שבת ו/או לחום של אפית עוגה 160 מעלות

לאפות את הבצק כשהוא מוכן בחציו

לקחת כוס דבש ''יד מורדכי'' שהוא באמת הדבש הכי טעים, לשפוך את הדבש על הגחנון החצי האפוי להחזיר לתנור לגמר האפיה (בערך שעה)

ואז להוציא מהתנור .

להכין קומקום תה עם נענע להניח את הסיר במרכז השולחן, ופשוט להתענג על המאכל הטעים הזה.

לעצלנים אפשר לקנות גחנון מוכן להכניס לסיר ולשפוך כוס דבש לפני האפיה

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי

המתכון באדיבות
מסעדת מפגש יד מרדכי צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון הצג טלפון

תגובות

  1. אפשר לערבב עם הבצק 2-4 כפות דבש במקום לשפוך מלמעלה שני (28/11/2008 11:13:00)