עוף עטוף בדבש מפרחי זעתר ושברי סוכריות מזל (סוכריות דרז'ה)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוף עטוף בדבש מפרחי זעתר ושברי סוכריות מזל (סוכריות דרז'ה) ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- עוף טרי במשקל 1.5 ק''ג.
- 100 גרם דבש מפרחי זעתר.
- עלים מופרדים מענף אחד של רוזמארין.
- 3 כפות שמן זית לתיבול מעודן או חזק (ע''פ טעמכם האישי)
- 6 עגבניות אדומות חתוכות לשישיות
- 2 בצלים יבשים עם קליפתם חתוכים לשישיות.
- 1 פלפל אדום מתוק קרוע ביד לנתחים בגודל בינוני.
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות ברוחב 1 ס''מ.
- 100 גרם סוכריות מזל (סוכריות דרז'ה) צבעוניות
- 2 פלפלים סודניים חריפים קצוצים דק דק
- 4 כפות דבש מפרחי זעתר מעורבב עם כף אחת של מיץ לימון טרי
- 6 גרגרי פלפל שחור שבורים גס
- גבישי מלח ים אטלנטי
- עלים מופרדים מגבעול אחד של רוזמרין
אופן ההכנה
מורחים את פנים העוף בדבש מפרחי הזעתר
מפזרים מעל לדבש כמחצית מכמות עלי הרוזמארין.
מושכים את גוף העוף בשמן זית.
מניחים את העוף שוכב על צידו, על תבנית שטוחה, עוטפים את העגבניות, הבצלים והפלפלים בשמן זית, ומפזרים אותם בשיכבה אחת סביב לעוף.
מכניסים את התבנית לשליש התחתון של תנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות צלזיוס, גריל בעוצמה בינונית. צולים כ- 45 דקות.
הופכים את העוף על צידו השני, מברישים במיצי הצליה והדבש שנקוו בתחתית התבנית, וצולים כ- 15 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מן התנור, מנמיכים את טמפ' התנור ל- 160 מעלות. מניחים לעוף להתקרר בטמפ' החדר כ- 5 דקות.
בעזרת מערוך שוברים את ציפוי הסוכר הצבעוני שעוטף את השקדים.(סוכריות דרז'ה).
מועכים עד שמתקבלים שברי סוכריות קטנים מאוד, במברשת, צובעים את העוף הצלוי בתערובת הדבש והלימון, ועוטפים בשברי הסוכריות, הפלפל השחור, הפלפל הסודני, הרוזמארין והמלח.
מחזירים לתנור, ל- 15 דקות כשהעוף שוכב על גבו
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|