צלעות טלה עטופות בדבש מפרחי אבוקדו, פיסטוק חלאבי ועשבים פראיים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצלעות טלה עטופות בדבש מפרחי אבוקדו, פיסטוק חלאבי ועשבים פראיים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3 קארה ('שורה') של 8 צלעות טלה כל אחת.(לבקש מהקצב שיכין לפי מספר מנות)
- ½ כוס שמן זית לתיבול מעודן או חזק (עפ''י טעמכם האישי).
- פלפל שחור גרוס.
- גבישי מלח ים אטלנטי.
- עלים מגבעול אחד של רוזמארין.
- עלים מגבעול אחד של מרווה,(רצוי מרוות בר)
- 3 עגבניות בשלות אדומות חתוכות ל- 2
- 3 בצלים יבשים שלמים עם קליפתם חצויים לאורך.
- חצי כוס דבש מפרחי אבוקדו
- 100 גרם פיסטוק חלאבי ירוק לא קלוי גרוס גס
אופן ההכנה
מושכים את הצלעות בשמן הזית.
מפזרים עליהן את גבישי המלח, הפלפל גרוס ואת העלים.
מושכים בשמן זית את הבצלים ואת העגבניות, מפזרים עליהם את המלח, הפלפל והעשבים.
מניחים את הצלעות בתבנית, מסדרים סביבן את העגבניות והבצלים, מכניסים לתנור 180 מעלות צלזיוס, גריל חזק. שחומם מראש. אופים כ- 15 דקות.
מוציאים את התבנית מן התנור.
טובלים מברשת בדבש וצובעים את הצלעות בדבש. מפזרים את הפיסטוק. צולים כ- 5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
פורסים את הצלעות בזוגות,מניחים בצלחת לצד הירקות הצרובים.
מוזגים מן הרוטב שבתבנית ומזליפים מעט שמן זית.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|