קציצות בקר ברוטב עגבניות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק''ג בשר בקר טחון עבה (שפונדרה או צוואר)
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
- 1 כפית חרדל דיג'ון חלק
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים שלמות
- 2 פרוסות לחם לבן חתוך לקוביות קטנות או 2 כפוץ פרורי לחם
- 2 כפות גדושות של פרמזן מגורדת בפומפייה עבה
- 1 כדור מוצרלה קרוע בידיים לחתיכות/ מגורד בפומפייה גדולה
- 10 עלי בזיליקום קצוצים
- לרוטב:
- 10 עגבניות תמר חתוכות ל-4 לאורכן
- 3-5 שיני שום מעוכות (לתת מכה על השום עם הסכין על גבי קרש חיתוך
- 2-3 ענפי בזיליקום קרועים בידיים
- 2 ענפיי פטרוזיליה קרועים בידיים
- 3 כפות שמן זית
- קמצוץ פלפל שחור
- 1 פלפל חריף חתוך לאורך לרצועות
- 1 כף שטוחה מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערה ומחממים את התנור ל- °150
בינתיים מגלגלים כדורים מהתערובת (מומלץ – כ-60 גר' לכדור), ומניחים בתבנית אפייה. לזלוף שמן זית ולהכניס לתנור המחומם ל-10 דקות בלבד.
הכנת הרוטב
מעבירים את העגבניות, השום, הפטרוזיליה, הפלפל השחור, המלח והשמן זית לקערה ומערבבים.
מוציאים מהתנור את הקציצות ומעבירים מהתבנית לצלחת. לתבנית מעבירים את תערובת הבסיס לרוטב ומניחים את הקציצות על הרוטב. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום °150 ל-20 דק'.
לפני ההגשה יש להסיר את נייר הכסף, לפזר פרמזן ומוצרלה לפי הטעם.
הערות
המתכון באדיבות שפית דיטה בורנשטיין, מסעדת דיטה
קישורים:דיטה