ארטישוק בפטריות
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעתיים כולל אפיייה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק בפטריות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 8 ארטישוקים בינוניים
- 10 גבעולי בצל ירוק
- 6 כפיות שום כתוש
- 2 כפות שמיר קצוץ
- מיץ לימון
- שמן זית
- 700 גר' פטריות
- 350 גר' צנוברים
- 1 לימון
אופן ההכנה
1. שוטפים את הארטישוקים, חותכים את בסיסם, וקוצצים את העלים כך שנותר רק החלק הבשרני של העלה. מבשלים בסיר מים גדול כ –40 דקות
2. בינתיים קוצצים את הבצל והפטריות ומטגנים במחבת יחד עם הצנוברים עד אשר הם מתרככים
3. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, ואת השמיר ומערבלים עד לקבלת מחית חלקה
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
5. כאשר הארטישוקים סיימו להתבשל מצננים אותם מעט, תולשים בזהירות את העלים הפנימיים ואת החלק השעיר מוציאים עם כפית כך שמתקבל גביע. ( בזמן ההכנה אפשר להשרות את הארטישוקים הממתינים, בקערה עם לימון בכדי שלא ישחירו. )
6. ממלאים את הארטישוקים במחית ושמים בתנור.
7. מכסים בנייר כסף ואופים כ – 30-40 דקות
להגשה, ניתן לגרד מעל קליפת לימון