אגסים מבושלים ביין אדום ותבלינים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כ- 200 קלוריות למנה. 50 קלוריות משומן
מרכיבים
- 3 כוסות יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- 3/4 כוסות מים
- 2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
- 2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
- 4 תרמילי הל כתושים
- 3 עלי דפנה
- 8 אגסים יפים, קלופים
- 1 כוס אגוזים מסוכרים, קצוצים
אופן ההכנה
שמים בסיר רחב את כל החומרים פרט לאגסים ולאגוזים. מביאים לרתיחה, ומבשלים ללא כיסוי כ- 15 דקות. מוסיפים את האגסים, ומבשלים כ- 20 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט. מוציאים את האגסים מהסיר בכף מחוררת ומוציאים גם מחצית מכמות הנוזלים.
מבשלים את הנוזלים שבסיר על להבה גבוהה כרבע שעה, עד שהנוזל מצטמצם לסירופ סמיך וקראמלי מעט.
מסננים את האגסים ומחזירים אותם לסיר עם הסירופ. מבשלים על להבה נמוכה, ומגלגלים את את האגסים בתוך הסירופ כ- 3 דקות, עד שהם מזוגגים במעטה סירופסמיך טעים וריחני.
מפזרים את האגזים ל צלחת שטוחה, מגלגלים את האגסים במהירות באגוזים, כך שיצופו היטב.
מגישים עם גלידת וניל משובחת
הערות
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה