מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לביבות בטטה

לביבות בטטה

תיאור המתכון

חמש עשרה אלף לביבות בטטה יוצאות מהמטבח של אורנה ואלה מדי חודש.

המתכון נולד בטעות, כשנה לפני פתיחת בית הקפה, כשאלה שיין ניסתה להכין בבית מאפה בטטות ובישלה את הבטטות יתר על המידה. בכל אופן, המתכון, שחוגג עוד מעט בר מצווה, לא מראה כל סימנים של התיישנות או היעלמות מהתפריט. יש שהצליחו לבצע את המתכון אבל הכנת לביבות בבית דורשת כמויות לא אנושיות של סבלנות.

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות, מסננים ומקררים.

מועכים אותן ומוסיפים את הסויה, הקמח, המלח והפלפל.

מערבבים הכול לתערובת אחידה.

צרים לבבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה ועל אש נמוכה, מגישים את הלביבות כשהן חמות עם הרוטב בצד.

הערות

המתכון באדיבות מסעדת ''אורנה ואלה''


קישורים:
הסטודיו של דליה