לביבות בטטה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חמש עשרה אלף לביבות בטטה יוצאות מהמטבח של אורנה ואלה מדי חודש.
המתכון נולד בטעות, כשנה לפני פתיחת בית הקפה, כשאלה שיין ניסתה להכין בבית מאפה בטטות ובישלה את הבטטות יתר על המידה. בכל אופן, המתכון, שחוגג עוד מעט בר מצווה, לא מראה כל סימנים של התיישנות או היעלמות מהתפריט. יש שהצליחו לבצע את המתכון אבל הכנת לביבות בבית דורשת כמויות לא אנושיות של סבלנות.
מרכיבים
- ללביבות:
- 1 ק''ג בטטות קלופות
- 1 כף רוטב סויה משובח
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- מעט חמאה
- לרוטב:
- 1 מיכל שמנה חמוצה
- 2 כפות מיונז (עדיף 5% שומן)
- מלח ופלפל שחור (עפ''י הטעם)
- עירית קצוצה (עפ''י הטעם)
אופן ההכנה
מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות, מסננים ומקררים.
מועכים אותן ומוסיפים את הסויה, הקמח, המלח והפלפל.
מערבבים הכול לתערובת אחידה.
צרים לבבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה ועל אש נמוכה, מגישים את הלביבות כשהן חמות עם הרוטב בצד.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''אורנה ואלה''
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:הסטודיו של דליה