מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק כרובית וסלק

מרק כרובית וסלק

מרק כרובית וסלק

תיאור המתכון

הכרובית נותנת את המרקם הסמיך, הסלק – את הצבע ואת הטעם. למה סלק? כי הוא מכיל חומרים נוגדי סרטן ומשפר את יכולת הטעים לקלוט חמצן והוא עשיר בפוטסיום. לבחור שורשים קטנים וכבדים בעלי קליפה חלקה אם תבשלו את הסלק שקצה הגבעול עדיין מחובר, הסלק ישמור על צבעו ועל יתרונותיו.

ערכים תזונתים למנה:
35 קלוריות

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שמים את החומרים בסיר ומכסים במים. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.

2. מסלקים את עלי השום (או הכרישה ), עלי הסלק והעוף, וטוחנים את הנותר במעבד מזון. מחזירים לרתיחה. לפני הגשה מוסיפים כף שמנת חמוצה או מעט מיץ לימון.

הערות

המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה


קישורים:
הסטודיו של דליה