בצק פילו ממולא בגבינות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ערך קלורי למנה: 182.5 קלוריות למנה.
הכנה כ- 10 דקות, נהדר לאירוח ותרשימו כל אורח.
בתאבון!!!
מרכיבים
- 250 גר´ גבינה בולגרית 5%
- 9-12 עלי פילו
- 3-4 עגבניות
- 150גר´ גבינת קצ´קבל
- 120 גר´ גבינת ריקוטה
- 2/3 כוס שמן זית
- עלי טימין
- פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את העגניות לחצי וכל חצי לפרוסות דקות.
פורסים את עלי הפילו ומכסים במגבת. רצוי להפשיר ערב קודם במקרר.
מרסקים את הגבינה הבולגרית עם הריקוטה בקערה.
מגררים את גבינת הקצ´קבל.
משמנים תבנית בשמן זית ותולשים עלה פילו ומניחים בתבנית. משמנים את העלה בשמן זית.חוזרים על הפעולה שלוש - ארבע פעמים.
מפזרים את הגבינות , קצ´קבל וטימין, מכסים בשכבה נוספת של עלים, עד שנוצרות שלוש שכבות.
בשכבה האחרונה מניחים את פרוסות העגבניה ומפלפלים.
מכניסים לתנור כ- 20 דקות או עד שזה נעשה שחום.
לחתוך ל- 16 מנות בסכין פיצה ולהגיש מייד.
הערות
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה