מרק זוקיני
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כ-12 מנות, רק 60 קלוריות למנה!
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- כפית חמאה רכה
- 1 בצל גדול קצוץ לחתיכות קטנות
- 1 ק''ג זוקיני פרוס לטבעות (זוקיני = קישוא ירוק כהה מתאים לבישול בקליפתו)
- 2 תפו''א חתוכים לקוביות
- 1.5 ליטר ציר ירקות או עוף או מים חמים עם כף מרק עוף
- 12 עלי בזיליקום קצוצים
- 1 שן שום קצוצה
- 2 ביצים מקושקשות
- 50 גר´ גבינת פרמזן או קשקבל מגורדת
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים מחצית מהחמאה בסיר בעל תחתית כבדה, מוסיפים בצל ומאדים את שמתרכך.מוסיפים קישואים, מערבבים, ומאדים מעל אש קטנה כ-10 דקות.
מוסיפים תפו''א ומאדים כ 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את המרק מרתיחים ומבשלים כ-40 דקות.
מרסקים את המרק בבלנדר או מעבד מזון.
בקערה נפרדת מערבבים יתרת חמאה, גבינה וביצים.
לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את התערובת + מלח ופלפל. מגישים עם עלי בזיליקום לקישוטואפשר גם עם קרוטונים ביתייםוגבינת פרמזן מגורדת
הערות
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה